Eigen risico verzekeringen

Categorie: Algemeen 28 januari 2015  door:  Yke Luinenburg

Eigen risico verzekeringen

Het is bij veel verzekeraars gebruikelijk om bij schades een eigen risico te hanteren. Heel vaak komen mensen er bij een schade pas achter dat ze een eigen risico moeten betalen en dat kan vervelend zijn als je daar geen rekening mee gehouden hebt.

Wat is een eigen risico?

Een eigen risico is het bedrag wat je bij een schade zelf moet betalen. Wanneer je eigen risico 250 euro  bedraagt en je hebt een schade van 1.000 euro dan vergoedt de verzekeraar 750 euro. 

 


Eigen risico autoverzekering

Bij de meeste autoverzekeringen worden eigen risico’s gehanteerd bij Beperkt Casco of Volledig Casco dekkingen. Je betaalt dus bij elke gedekte schade zelf een deel van het schadebedrag. De autoverzekering van Voryo kent geen eigen risico!

Eigen risico opstalverzekering

Het is heel gebruikelijk dat er bij stormschades sprake is van een eigen risico. Dit eigen risico is vaak 2 promille van het verzekerde bedrag met een minimum bedrag van 225 euro en een maximum bedrag van 500 euro. Bij een verzekerd bedrag van 250.000 euro is het eigen risico dan 250 euro. Ook zijn er verzekeraars die een vast bedrag van bijvoorbeeld 200 euro hanteren. De bedragen kunnen per verzekeraar verschillen. Kijk goed in je polisvoorwaarden wat de regeling bij jou verzekeraar is. Bij Voryo heb je bij stormschades geen eigen risico op je opstalverzekering!

Eigen risico inboedelverzekering

Er zijn ook verzekeraars die een vast eigen risico van bijvoorbeeld 100 euro hanteren voor alle soorten schades. Hierdoor kunnen ze een scherpere premie aanbieden, maar daar betaal je dus bij een schade wel aan mee. Bij onze inboedelverzekering hanteren wij geen eigen risico’s!

Geen eigen risico bij verzekeringen Voryo

Bij Voryo worden geen eigen risico's gehanteerd en dat is best uniek!

Kijk snel op onze website en bereken je premie!

Waarom verzekeren bij Voryo?

  • Goede voorwaarden tegen scherpe premies
  • Geen eigen risico's
  • Samen schades voorkomen
  • Altijd garantie tegen onderverzekering

Deel met je vrienden:

Mensen die een inbraak meegemaakt hebben merken dat dit veel met je gevoel van veiligheid doet. Ik adviseer en help klanten van Voryo graag met het beveiligen van hun woning.

Renze Prins eigenaar RKPBouw RKPBouw Franeker