Garantie tegen onderverzekering

Categorie: Algemeen 13 februari 2015  door:  Yke Luinenburg

Onderverzekering

Wanneer het verzekerde bedrag wat op je polis staat lager is dan de werkelijke waarde dan ben je onderverzekerd. De verzekeraar zal bij een schade maar een deel van het schadebedrag vergoeden. Dit kan bij een grote schade heel veel geld kosten. Het is dus belangrijk om het juiste verzekerde bedrag te kiezen. Bij Voryo hoef je hier niet voor te vrezen, want bij ons krijg je altijd een garantie tegen onderverzekering.

Voorbeeld onderverzekering

De inboedel van de familie Dijkstra heeft een nieuwwaarde van € 100.000,-
Er is een inboedelverzekering bij verzekeraar A afgesloten met een verzekerd bedrag van € 70.000,-. Door kortsluiting ontstaat er een grote brand waarbij een groot gedeelte van de inboedel verloren gaat. De schade wordt door een expert vastgesteld op € 40.000,-.

Verzekeraar A constateert dat de familie Dijkstra onderverzekerd is en daardoor te weinig premie heeft betaald. De familie Dijkstra loopt een flinke scheur in de broek op, want ze krijgen maar 70/100ste van € 40.000,- = € 28.000,- uitgekeerd en schieten er dus maar liefst € 12.000,- bij in.

Garantie tegen onderverzekering

Gelukkig zijn er steeds meer verzekeraars die een garantie tegen onderverzekering aanbieden. Bij een schade is er dan geen onderverzekering meer. Als je deze garantie wilt dan moet je daar meestal een vragenformulier voor invullen. Aan de hand van een puntensysteem wordt er dan een verzekerd bedrag bepaald. Bij Voryo is dit niet nodig. Wij berekenen aan de hand van je postcode en huisnummer de juiste premie voor je opstalverzekering en inboedelverzekering en geven standaard een garantie tegen onderverzekering. Op je polis staat niet meer een verzekerd bedrag, want dat is dan niet meer nodig. Gemakkelijk toch?

Wil je geen zorgen meer hebben over je verzekeringen? Bereken dan snel je premie op onze website en stap over naar Voryo!

Waarom verzekeren bij Voryo?

  • Goede voorwaarden tegen scherpe premies
  • Geen eigen risico's
  • Samen schades voorkomen
  • Altijd garantie tegen onderverzekering

Deel met je vrienden:

Mensen die een inbraak meegemaakt hebben merken dat dit veel met je gevoel van veiligheid doet. Ik adviseer en help klanten van Voryo graag met het beveiligen van hun woning.

Renze Prins eigenaar RKPBouw RKPBouw Franeker