Verzekering en extreem slecht weer

Categorie: Algemeen 4 september 2015  door:  Yke Luinenburg

Extreem weer verzekerd met opstalverzekering en inboedelverzekering?

 

Uit onderzoeken blijkt dat we door de opwarming van de aarde op verschillende manieren de rekening gepresenteerd krijgen. Door de klimaatverandering krijgen we vandaag de dag steeds vaker te maken met extreem slecht weer. Zware stormen, hagelbuien en extreme regenval kunnen voor forse schades zorgen. 

Waterschade oorzaken


Er zijn verschillende oorzaken waardoor je waterschade kan krijgen. In deze blog beperk ik mij tot waterschade die veroorzaakt wordt door extreme regenval. Als er in korte tijd heel veel regen valt dan zou het riool over kunnen lopen. Het riool kan normaal gesproken 30 mm regen per uur verwerken. Dat zijn 3 emmers water per vierkante meter! De wegen vangen het extra water tijdelijk op en voorkomt dat het water de huizen binnen stroomt. Als de buien te lang en te heftig zijn kan het toch gebeuren dat er water in de huizen komt. Soms loopt zelfs het toilet over.

Gelukkig is de schade gedekt op de opstalverzekering en de inboedelverzekering.

Schade door overstroming

Schades die ontstaan door overstroming van een rivier of een dijkdoorbraak zijn nooit verzekerd. Echter als de overheid de gebeurtenis tot ramp bestempeld dan kan er mogelijk een beroep gedaan worden op de Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen (WTS).

Hagelschade aan auto, caravan, woning etc.

In Nederland komen gemiddeld vijf keer per jaar hagelbuien voor waarbij de hagelstenen een doorsnede van minimaal 2 centimeter hebben. Dergelijke zware hagelstenen kunnen forse schade veroorzaken. Met name auto’s en caravans,   maar ook woningen kunnen zwaar beschadigd raken. Schade door hagel is verzekerd op de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Dekking op een autoverzekering is er wanneer de auto Beperkt Casco of Uitgebreid Casco verzekerd is.

Stormschade geen eigen risico

Stormschade is zowel op de opstalverzekering als op de inboedelverzekering gedekt. Vanaf windkracht 7 op de schaal van Beaufort is er sprake van storm. Bijna alle verzekeraars hanteren een eigen risico (het bedrag wat je zelf moet betalen) bij stormschades. Dit eigen risico is vaak minimaal 200 euro en maximaal 500 euro. Bij Voryo rekenen we geen eigen risico!

Heb je schade door slecht weer?

Neem contact op met Yke van Voryo!

 

Waarom verzekeren bij Voryo?

  • Goede voorwaarden tegen scherpe premies
  • Geen eigen risico's
  • Samen schades voorkomen
  • Altijd garantie tegen onderverzekering

Deel met je vrienden:

Mensen die een inbraak meegemaakt hebben merken dat dit veel met je gevoel van veiligheid doet. Ik adviseer en help klanten van Voryo graag met het beveiligen van hun woning.

Renze Prins eigenaar RKPBouw RKPBouw Franeker