Voryo Zorgverzekering 2015

Categorie: Algemeen 12 december 2014  door:  Yke Luinenburg

Verplichte zorgverzekering

Iedereen vanaf 18 jaar moet een basis zorgverzekering afsluiten. De overheid bepaalt welke zorg in het basispakket opgenomen wordt. De dekking van het basispakket is dus bij alle zorgverzekeraars gelijk. Zorgverzekeraars hebben voor de basisdekking een acceptatieplicht. Er mag geen onderscheid gemaakt worden tussen gezonde en minder gezonde mensen. Iedereen heeft recht op een basisverzekering.

Aanvullende zorgverzekering

Bovenop de basisverzekering kun je een of meerdere aanvullende verzekeringen afsluiten. Als je hoge zorgkosten hebt of verwacht, dan is een aanvullende verzekering nuttig. Als je gezond bent en weinig gebruik maakt van de zorg is een aanvullende verzekering vaak niet nodig. Meeverzekerde kinderen krijgen dezelfde aanvullende dekking als de ouder(s). De zorgverzekeraars mogen de aanvullende verzekeringen zelf samenstellen. Hiervoor geldt geen acceptatieplicht en kan de zorgverzekeraar zelf bepalen of je in aanmerking komt voor een aanvullende dekking.

Verplicht eigen risico zorgverzekering

Het verplichte eigen risico in 2015 voor een volwassene is vastgesteld op € 375. Dat betekent dat je de eerste € 375 die je aan zorgkosten maakt zelf moet betalen. Pas daarna betaald je zorgverzekeraar de kosten. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen premie en hebben ook geen eigen risico. Sommige zorg zoals zorg door de huisarts valt niet onder het eigen risico.

Vrijwillig eigen risico zorgverzekering

Als je het komende jaar weinig zorgkosten verwacht kun je het verplichte eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. In ruil voor het extra risico wat je zelf neemt krijg je een korting op de premie.

Naturapolis

Bij een naturapolis heeft de zorgverzekeraar contracten met zorgverleners afgesloten. Als jou arts of behandelaar een contract met je zorgverzekeraar heeft dan worden de kosten helemaal vergoed. Ga je naar een zorgverlener waar je zorgverzekeraar geen contract mee heeft dan draai je zelf voor een deel van de kosten op. 

Restitutiepolis

Bij een restitutiepolis mag je zelf je zorgverlener uitzoeken. Als je naar een zorgverlener gaat waarmee je verzekeraar geen contract heeft kan het zo zijn dat je de rekening moet voorschieten en deze achteraf kan declareren bij je zorgverzekeraar. Bij een restitutiepolis heb je dus meer keuzevrijheid dan bij een naturapolis.

Premie zorgverzekering

De zorgverzekeraars mogen zelf de premies voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen bepalen. Het is dus zeker de moeite waard om je huidige zorgverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders. Op de website van de Consumentenbond kunt je de Zorgvergelijker 2015 vinden. Je hoeft geen lid te zijn om daar gebruik van te kunnen maken.

Voryo en zorgverzekeringen

Op dit moment bieden wij nog geen zorgverzekering aan. Het is mogelijk dat wij in de toekomst een collectieve zorgverzekering voor alle klanten van Voryo gaan aanbieden. Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Waarom verzekeren bij Voryo?

  • Goede voorwaarden tegen scherpe premies
  • Geen eigen risico's
  • Samen schades voorkomen
  • Altijd garantie tegen onderverzekering

Deel met je vrienden:

Mensen die een inbraak meegemaakt hebben merken dat dit veel met je gevoel van veiligheid doet. Ik adviseer en help klanten van Voryo graag met het beveiligen van hun woning.

Renze Prins eigenaar RKPBouw RKPBouw Franeker