Tijd voor de bandenwissel!

Categorie: Autoverzekering 30 oktober 2014  door:  Yke Luinenburg

Waarom winterbanden?
Steeds meer automobilisten rijden in de wintermaanden op winterbanden. Bij natte, besneeuwde en bevroren wegen heb je daarmee veel meer grip en dus een kortere remweg. Je vermindert de kans op slippen en een ongeval dus fors door op winterbanden te gaan rijden. In dit filmpje kun je zien wat het verschil is tussen zomer- en winterbanden.

Wat is een winterband?
Het verschil tussen een zomerband en een winterband zit in de samenstelling van het rubber. Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Rubber wordt bij lagere temperaturen harder en daardoor verliezen zomerbanden bij kou de optimale grip op de weg. Ook het profiel van een winterband is anders dan het profiel van een zomerband. Een winterband heeft meer lamellen (inkepingen) in het profiel. Deze zorgen voor extra grip bij optrekken en remmen. Het grote voordeel van winterbanden is een veel kortere remweg en meer grip op de weg. Dit effect wordt al bereikt bij temperaturen onder de 7 graden.

Kosten van winterbanden
Winterbanden duur? Veel mensen denken dat en dat weerhoudt hen ervan om een set aan te schaffen.  Natuurlijk kost het geld, maar in de meeste gevallen is het herstellen van een schade of het verlies van no-claim korting een stuk duurder. Dus als je het zo bekijkt, is de keuze niet zo moeilijk. Bovendien slijten je zomerbanden niet als je op winterbanden rijdt en andersom. Al je banden gaan dus langer mee.

Winterbanden en aansprakelijkheid
In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar in veel andere landen wel. Als je betrokken raakt bij een verkeersongeval en dit is mede te wijten aan het niet rijden op winterbanden, dan kan dit leiden tot (mede) aansprakelijkheid voor de schade en/of een stevige boete.

 

Waarom verzekeren bij Voryo?

  • Goede voorwaarden tegen scherpe premies
  • Geen eigen risico's
  • Samen schades voorkomen
  • Altijd garantie tegen onderverzekering

Deel met je vrienden:

Mensen die een inbraak meegemaakt hebben merken dat dit veel met je gevoel van veiligheid doet. Ik adviseer en help klanten van Voryo graag met het beveiligen van hun woning.

Renze Prins eigenaar RKPBouw RKPBouw Franeker