Verzekering opzeggen, stap over naar Voryo!

Overstappen naar Voryo
Mocht je willen overstappen naar Voryo, check dan wel eerst je opzegdatum van je huidige verzekeraar. Zorg ervoor dat de ingangsdatum bij Voryo gelijk is aan de datum waarop het contract van je huidige verzekeraar eindigt. Normaal gesproken zijn verzekeringen direct opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.   

Eenvoudig opzeggen
Het is geen probleem als je nu nog bij een andere verzekeraar ingeschreven staat. Als je namelijk over wilt stappen naar Voryo dan kun je dat in een vingerknip regelen.
Er zijn verschillende manieren op je polissen op te zeggen. Het meest eenvoudige is om een mail of brief te sturen naar de verzekeraar of tussenpersoon. Vermeld daarin de polisnummers en de opzegdatum. Ook via opzeggen.nl beëindig je simpel en snel je huidige verzekering. 

Contractvrij
Bij Voryo ben je vrij. Dat klinkt heel breed en ruimtelijk, maar het is eigenlijk heel makkelijk en concreet: bij ons heb je namelijk geen vast contract. Wij vinden dat je als klant vrij moet kunnen zijn. Mocht je nou ontevreden over onze diensten zijn, dan mag je zonder opzegtermijn overstappen naar een andere verzekeraar. Helaas werken de meeste verzekeraars niet zo en moet je vaak rekening houden met een contract. Daar heb je dus bij Voryo geen last van!

Hoe werkt het bij anderen?
Op aandringen van verschillende consumentenorganisaties, de politiek en de media is er sinds 1 maart 2010 een grote verandering doorgevoerd. Verzekeringscontracten voor particulieren mogen namelijk niet langer dan 12 maanden zijn. Maar, mocht je als verzekeringsnemer nou nadrukkelijk akkoord zijn gegaan met een langere termijn dan is dit wel mogelijk. Zodra de 12 maanden voorbij zijn, heb je het recht de polis op te zeggen. Een vaste termijn die men hiervoor hanteert, is één maand. Dit geldt dus voor alle verzekeringen die na 1 maart 2010 ingegaan zijn. 

Verzekeringen van vóór 1 maart 2010
Het is natuurlijk ook mogelijk dat je aan een verzekering vastzit die vóór 1 maart 2010 inging. Mocht deze polis na 1 maart 2010 eenmaal verlengd zijn, dan kun je hem met een opzegtermijn van één maand opzeggen. In het geval dat de polis juist niet verlengd is, moet je wachten tot het contract afgelopen is. 

De volledige tekst van de gedragscode ‘Geïnformeerde verlenging en contractstermijnen particuliere schade-  en inkomensverzekeringen’staat op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Waarom verzekeren bij Voryo?

  • Goede voorwaarden tegen scherpe premies
  • Geen eigen risico's
  • Samen schades voorkomen
  • Altijd garantie tegen onderverzekering

Mensen die een inbraak meegemaakt hebben merken dat dit veel met je gevoel van veiligheid doet. Ik adviseer en help klanten van Voryo graag met het beveiligen van hun woning.

Renze Prins eigenaar RKPBouw RKPBouw Franeker